lunes, 14 de marzo de 2011

Com fer un milió d'amics en una setmana


Pels qui no sapiguin de què va el tema, és difícil explicar des del principi què ha fet de Charlie Sheen la persona que veiem avui i de la que tothom parla.En resum, després d'admentre diverses vegades la seva drogadicció i problemes amb l'alcohol, Sheen va començar en una sèrie d'entrevistes a carregar contra la serie en la que treballava (Two and a half men) i contra el seu creador Chuck Lorre. Per aquests i d'altres motius Charlie Sheen va ser despedit de la sèrie i va decidir començar una gira de "Torpedos violents de veritat/El fracàs no és una opció" amb la intenció de dir la veirtat del que ell vulgui (pels primers shows a Chicago i Detroit ja s'han esgotat les entrades).

La cronologia dels fets no és el que ha fet de Charlie Sheen la persona que ha conseguit tenir més followers a Twitter en menys temps (en aquest moment 2.755.235), el gran hit de l'actor descarrilat són els "punchlines" que ha anat soltant en les entrevistes i que ha convertit en hits a través del seu Twitter. Paraules com "WINNING" "WARLOCK" o "tiger blood" han estat trending topic durant moltíssim temps.
A més de Twitter, Sheen llença els seus "torpedos de veritat" a través del seu canal de televisió per internet a Ustream on podem assistir quasi en directe a la seva degradació física i psíquica.

Un cop exposats els fets m'agradaria reflexionar sobre aquests. Al que estem assistint és a la telerealitat 2.0, aquesta que , per tant, es pot expandir amb major rapidesa i amb una magnitud molt més gran que el cas de Lindsay Lohan.I perquè? Pel simple fet que Charlie Sheen ha aprofitat la seva situació per autopublicitar-se fins a la sacietat.Mentres Lindsay Lohan s'amagava de les cameres mentres arribava als jutjats, Sheen surt al terrat d'un edifici amb un machet i grava un video insultant al creador de la seva ex serie just després de ser despedit.
Sheen, sense amagar en cap moment que està assesorat, fa de la seva situació autodestructiva un espectacle que la gent de tot el món pot seguir en directe, el culebrot en temps real.
Independentment a estar a favor o en contra d'aquesta explotació, cal dir que l'estratègia de Sheen ha estat exel.lent, porta a l'extrem allò de "Millor que parlin malament de tu a que no en parlin gens" i enceta una nova via, que per mi és la clau d'una nova generació de telerealitat i premsa rosa, molt més morbosa però potser perillosa.
Fardar de l'us de cocaina i gravar-se esmorzant un cigarro i una tassa de Bourbon pot ser interessant i graciós per la resta del món però cal tenir en compte que al que estem assistint és a la degradació progressiva d'una persona i que aquest personatje que s'ha creat i que té la sang de tigre es pot acabar menjant a Carlos Estevez, la persona coneguda com a Charlie Sheen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario