jueves, 2 de junio de 2011

El significat de la paraula DESALLOTJAMENT segons TV3


És curiós com una paraula es posa de moda segons el context social en el que vivim. Com no, amb tot el moviment del 27M a Barcelona, sembla que la paraula que està en boca de tothom és DESALLOTJAMENT, en totes les seves possibles variants.
Sembla que, especialment als matins de tv3, els ha agradat aquest mot, i no dubten en cap moment en utilitzar-la en qualsevol context.
Continuant amb l'intent de desvirtuar el moviment dels indignats i la seva acampada, Els Matins de TV3 porten dies defensant aferrissadament el desallotjament de Barcelona i Lleida, ja sigui amb debats tendenciosos, manipulant resultats de la famosa enquesta matins.si / matins.no, o obviant els centenars de missatges de gent queixant-se per la pàgina de facebook dels matins.
L'últim intent sembla ser la desvirtuació de la paraula DESALLOTJAMENT, utilitzant-la d'una forma més aviat banal i fins i tot jovial en qualsevol context per tal de donar-li un significat més "light". M'explico:
Després que Pilar Rahola es quexia de "l'okupació" de plaça Catalunya, comparant als manifestants amb venedors de top manta i hooligans (en paraules seves " què farem el dia que uns hooligans decideixin quedar-se a plaça Catalunya?"), Josep Cuní dóna pas a una connexió en directe amb la borsa, lligant el tema de la senyora Rahola amb un ingeniós "anem a connectar amb la borsa abans que ella ens desallotji a nosaltres". Primer intent de donar-li un toc d'humor i treure-li ferro a l'assumpte.
Just després, Joan Julivert ens parla d'una dona que va haver de ser "desallotjada" per les autoritats d'un tren perquè estava parlant pel mòbil constantment. Una vegada i una altra mentre va explicant els fets, la paraula DESALLOTJAR està en boca seva. Un altre cop, un intent de relacionar la paraula desallotjament amb un cas més aviat còmic.
Finalment; ella sempre ha de tenir l'última paraula, Pilar Rahola relaciona aquest cas amb els manifestants de plaça Catalunya, argumentant que s'ha de mantenir el civisme i no es pot estar per damunt de la llei.
Personalment començo a estar també indignada amb el tractament d'aquest tema en aquest programa i això és la gota que fa vessar el got. Per bé que sigui una televisió pública i per tant subvencionada pel Govern, tv3 no hauria d'estar al servei d'aquest i per tant justificar el que aquest fa, sinò que hauria d'estar al servei del públic, és a dir, del poble , d'aquests milers d'indignats i d'aquests altres que no ho estan però els agrada estar informats amb un programa que gaudeix d'una credibilitat que m'estic adonant que no és merescuda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario